Uwagi o języku kardynała prymasa Józefa Glempa / Ewa Wolnicz-Pawłowska. - Wolnicz-Pawłowska, Ewa (1947- ).
Apostrofy. Zdania pytające i wykrzyknikowe. Odwołanie do logiki, a nie do emocji. Spójność tekstu. "Autorskie my". Cytaty, odsyłacze. Definicje, klasyfikacje, typologie, wyszczególnienia. Słownictwo abstrakcyjne i obce. Sformułowania typowe dla tekstów naukowych. Etymologie.