[Afisz. Incipit:] Amatorskie Koło "Scena" przy Miejskim Domu Kultury Robotniczej w Tczewie wystawia ... Dramat Ludowy w 5 aktach Chata za wsią rzecz wzięta z powieści J. Kraszewskiego ... ([wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o przedstawieniu. Dekoracja A. Lidziński. muzyka-śpiew prof. Piskorski, reżyseria A. Zwiernik.