Ex Libris Johan H.A. Jansen / A. Bortowski. - Bortowski, Andrzej (1938- ). (1964)
Przedstawia kulę ziemską, po obwodzie której chodzą stopy, napis: Ex Libris Johan H.A. Jansen. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.