Motywy paschalne w pismach św. Cyryla z Turowa / Wacław Hryniewicz OMI. - Hryniewicz, Wacław (1936-2020)
1. Charakterystyka pism św. Cyryla z Turowa. 2. Kenoza i chwała Chrystusa. 3. Uniwersalizm i teraźniejszość misterium paschalnego. 4. Wiara i sakramenty paschalne. 5. "Pochwalmy człowieka!". 6. Trud życia tajemnicą paschalną. 7. Priorytet życia dla Chrystusa przed dociekaniem tajemnicy.