[Afisz teatralny. Incipit:] Scena Dziecięca przedstawia bajki kukiełkową i pacynkową ... Czapla ... Piesek i kotek / Państwowy Teatr Lalek w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz teatralny informujący o przedstawieniu. Reżyseria: Natalia Gołębska, scenografia: Ryszard Krupowicz, muzyka: Józef Grzesik, kier. literacki: Lech Bądkowski.