Ex Libris Alicji Filip Bohdan Rutkowiak. - Rutkowiak, Bohdan (1933- ). (2004)
Przedstawia głowę jednorożca z profilu, nad rogiem cyfry 339. Napis po prawej stronie: Ex Libris, pod wyobrażeniem napis: Alicji Filip, w prawym dolnym rogu monogram aut. rb. Pod kompozycją ślepy wycisk: centaur trzymający tabliczkę z monogramem rb.