Exlibris Jana Stanisława Podonowskiego KW. - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960) (1947)
Przedstawia mężczyznę w stroju z XVI w. z mieczem siedzącego przy stole i czytającego książkę, nad nim z lewej strony herb szlachecki podpisany: Łodzia. Napis u góry: Exlibris, u dołu: Jana Stanisława Podonowskiego. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.