Ex Libris Mir. Forman / [Jaroslav Lukavský]. - Lukavský, Jaroslav (1924-1984) ([wydawca nieznany], 1951)
Na kwiecistej łące leżąca naga kobieta z książką w ręku, u dołu napis: Ex Libris Mir. Forman, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.