Ex Libris Marii Markiewicz / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1972)
Klęcząca naga kobieta na tle drzew, obok niej lutnia,u góry napis: Ex Libris Marii Markiewicz, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.