Miłosierdzie jako przymiot Boga / Mariusz Bernyś. - Bernyś, Mariusz (1961- )
1. Pojęcie miłosierdzia Bożego. - ze względu na nędzę stworzeń. - ze względu na Boga. - ze względu ma wcielenie Syna Bożego. - ze względu na znaczenie biblijnych słów: hesed i rahamim. 2. Miłosierdzie a miłość. - ze względu na tego, w kim się one znajdują. - ze względu na dzieło stworzenia. - ze względu na wieczność. - ze względu na wzajemny stosunek między tymi pojęciami.