Albrechts Höhe Rüchel Kleist U. Weickhmanns Platz Friedrichs Höhe - Gottheil, Julius (1810-1868).; Wedel, Daniel Ludwik (1730-1822). (Danzig : Lith. b. Wedel in Danzig, 1842)
Przedstawia trzy widoki z Góry Sobótka i lasów Jaśkowej Doliny w Gdańsku, kolejno: punkt widokowy na wzgórzu Albrechta, nazwany na cześć najmłodszego syna króla Prus Fryderyka Wilhelma III, owalne polanki z miejscami do wypoczynku i trasy spacerowe, wzgórze księcia Fryderyka Wilhelma z widokowym tarasem.
Aut. na podst. analogicznych prac oraz bibliografii. Dat. na podst. zamieszczonej bibliografii.
U dołu pod pierwszą kompozycją pod ramką: "ALBRECHTS HÖHE"; pod drugą kompozycją pod ramką: "RÜCHEL KLEIST U. WEICKHMANNS PLATZ"; pod trzecią kompozycją pod ramką: "FRIEDRICHS HÖHE".
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- widoki