[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Zweites Abonnement No 3 : Heute Donnerstag, den 13. November 1828 : Johann von Paris : Eine große komische Oper in 2 Aufzügen, nach dem Französischen des St. Just, von Boyeldieu : Vorher: Das Fest der Handwerker : Komisches Gemälde aus dem Volksleben in Einem Akt ... von Louis Angely. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1828)
Afisz przedstawień "Johann von Paris. Eine große komische Oper" François-Adriena Boïeldieu według Claude Godarda d'Aucourt de Saint-Just`a oraz "Das Fest der Handwerker" Louisa Jeana Jacquesa Angely.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Godard d'Aucourt de Saint-Just, Claude -- (1768-1826).; Boieldieu, François-Adrien -- (1775-1834). -- plakaty; Angely, Louis Jean Jacques -- (1787-1835). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne