Ex Libris Lumír Randýsek / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) (1945)
Przedstawia marionetkę - chłopca idącego po klawiaturze. Napis u dołu: Ex Libris, wzdłuż prawej krawędzi: Lumír Randýsek Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.