[Afisz teatralny. Incipit] Szkarłatne róże komedia w 3 aktach Aldo de Benedetti ... ([wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o przedstawieniu. Miejsce spektaklu: Teatr Dramatyczny Województwa Gdańskiego w Sopocie ul. Rokossowskiego 39/41. Reżyseria Aleksander Gąssowski.