Danzig Schiffstudie M Wimmer. - Wimmer, Moritz (18..-19..) (1890)
Przedstawienie gdańskiego żaglowca cumującego przy Wyspie Spichrzów w Gdańsku, z widokiem na Długie Pobrzeże z Żurawiem. Ujęty od strony dzioba dwumasztowy statek ze spuszczonymi żaglami i opuszczoną do wody kotwicą, z białymi napisami "DANZIG" na burtach.