Ex Libris Herber Blokland / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) (1956)
Przedstawia mężczyznę grającego na fujarce, w głębi zarys murów obronnych miasta, napis na szarfie: Ex Libris Herber Blokland. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.