I. W. von Archenholz - Halle, Johann Samuel Ludwig (czynny 1789-1808). (Berlin, 1790)
Przedstawia portret Johanna Wilhelma von Archenholza, urodzonego w Gdańsku pruskiego oficera, profesora historii i publicysty.
W polu kompozycji pod portretem podpis: I. W. von Archenholz.
U dołu pod kompozycją informacja o autorze i autorze pierwowzoru, miejsce i data wydania: gezeichnet von Heinecke; gestochen von S. Halle Berl: 1790.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w