Dwoje z wielkiej rzeki od Szczecina do Koźla trwa romans na Odrze / Stachurski ; oprac. i upowszechnianie: CWF. - Stachurski, Marian (1931-1980) (CWF, 1958)
Przedstawia rysunek postaci mężczyzny stojącego w łodzi i trzymającego gitarę. Na pierwszym planie komin statku.