Ulica Księdza Mariana Góreckiego 9 (dawniej Łowczyńskiego) / fotografia Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1992)
Przedstawia kamienicę nr 9 przy ulicy Księdza Mariana Góreckiego w Gdańsku Nowym Porcie. W PRL ulica nosiła nazwę Kazimierza Łowczyńskiego, 1992 r.