Ex Libris Przemysława Michałowskiego CKe. - Kelma, Czesław (1912-1980) (1977)
Przedstawia zbroję rycerską, książkę, na której stoi świecznik z zapaloną świecą, w głębi na sztaludze obraz w ozdobnej ramie. U góry napis: Ex Libris, u dołu pod wyobrażeniem napis: Przemysława Michałowskiego. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.