Das restaurierte Franziskanerkloster in Danzig. ([Niemcy], 1870)
Przedstawia widok budynku dawnego klasztoru franciszkanów i kościoła św. Trójcy w Gdańsku.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu pod kompozycją tytuł.
Miejsce i data powstania na podstawie tematu i techniki.
Wokół kompozycji oraz na odwrocie zadruk gazetowy w języku niemieckim.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce