Ex Libris Inż. Aleksander Kawalec / Z. Acedański. - Acedański, Zygmunt (1909-1991) (1964)
W prostokątnym obramowaniu figurka i maska afrykańska, napis na górnej i dolnej krawędzi: Ex Libris Inż. Aleksander Kawalec. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.