Ex Libris Inż. Aleksander Kawalec - Acedański, Zygmunt (1909-1991).; Kawalec, Aleksander (1964)
W prostokątnym obramowaniu figurka i maska afrykańska, napis na górnej i dolnej krawędzi: Ex Libris Inż. Aleksander Kawalec. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.