Ex Libris AK 1964 - Kalašnikov, Anatolij Ivanovič (1930-2007). (1964)
Arkusz papieru, na nim otwarta książka i chwiejak, napis: Ex Libris AK 1964.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, symbol techniki graficznej, data i numer dzieła: 10.
Ekslibris własny artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Związek Radziecki -- 1945-1970.