Marienwerder. Die alte Wasserkunst mit dem Blick in die Niederung P. E. Gabel. - Gabel, Paul Emil (1875-1938) (Kunstverlag Wendt Groll, 1908)
Przedstawia kunszt wodny (średniowieczną studnię miejską) na Targu Rybnym w Kwidzynie.