[Afisz teatralny. Incipit] Żart od morza widowisko satyryczne - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1953)
Afisz informujący o występach w październiku w Teatrze Dramatycznym w Gdyni. Udział brali m.in. Jędrusik, Kobiela. Wśród autorów tekstów - Stanisława Fleszarowa.
Keywords: Jędrusik, Kalina -- (1934-1991).; Kobiela, Bogumił -- (1931-1969).; Fleszarowa-Muskat, Stanisława -- (1919-1989).; Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Teatry -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.