Der neue Salon in Brösen - Seyffert, Julius (17..-18..). (Gdańsk, 1843)
Przedstawia nowy pawilon domu zdrojowego w Gdańsku-Brzeźnie jako winieta papieru listowego.
U dołu pod kompozycją tytuł: Der neue Salon in Brösen, sygnatura autora i miejsce wydania: Lith. Anst. v. J. Seyffert Danzig.
Czas powstania według działalności autora oraz daty wybudowania przedstawionego budynku.
Keywords: Brzeźno (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce