Sierociniec i Poczta Polska - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1980)
Przedstawia widok ogólny na budynki dawnego sierocińca na Osieku i Poczty Polskiej w Gdańsku, około 1985 r.
Autor i tytuł ołówkiem na rewersie. Data według przedstawienia i inwentarza.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Domy dziecka -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Ulice -- Polska -- Gdańsk -- 1945- -- fotografie; Lata osiemdziesiąte (dwudziesty wiek) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie