Maryja - nauczycielka modlitwy w świetle nauczania Jana Pawła II - Siwak, Wacław (1965- ) (2006)
1. Słuchając Bożego słowa (Zwiastowanie). 2. Pokornie wielbiąca Boga (Magnificat). 3. Rozważająca w sercu wielkie sprawy Boże. 4. Prosząca Syna (Kana). 5. Modląca się we wspólnocie Kościoła (Wieczernik Zielonych Świąt).
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Maria - Gebetslehrerin im Licht der Lehre des Papstes Johannes Paul II.
Streszczenie w języku niemieckim.
Keywords: Jan Paweł -- II -- (papież ; -- 1920-2005); Biblia; Nauczanie papieskie; Mariologia; Teologia katolicka; Duchowość katolicka; Modlitwa; Artykuł z pracy zbiorowej; Analiza i interpretacja