Ex Libris G. Mantero : Ars Vita / TM. - Marangoni, Tranquillo (1912-1992) (1947)
Przedstawia w obramowaniu ze wstęgi ze znakami zodiaku, ręce podtrzymujące upadający kapitel kolumny, w głębi napis: Ars Vita, u dołu napis: Ex Libris G. Mantero. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.