Roman Brandstaetter - Zmierzch demonów : inauguracja sceny na Targu Węglowym : Gdańsk 7 styczeń 1967 / Chełmicka, Wasilewski. - Chełmicka (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1966)
Plakat pierwszej premiery jaką wystawiono w nowej siedzibie teatru na Targu Węglowym podczas uroczystego otwarcia 7.01.1967 r. Na plakacie została przedstawiona grupa postaci, m.in. Adolf Hitler, Joseph Goebbels, Heinrich Himmler, Hermann Göring. Kolorystyka plakatu: szarość i czerń z kontrastowym elementem białych i czerwonych pionowych pasów w centralnej części.