Gdynia Skwer Kościuszki / fot. J. Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Biuro Wydawnicze RUCH, 1960)
Przedstawia Skwer Kościuszki, ujęcie w kierunku pomnika Wdzięczności Armii Radzieckiej, ok. 1963 r.