Gdynia Skwer Kościuszki - Uklejewski, Janusz (1925-2011).; Przedsiębiorstwo Upowszechniania Prasy i Książki "Ruch". ([Warszawa] : Biuro Wydawnicze RUCH, 1960)
Przedstawia Skwer Kościuszki, ujęcie w kierunku pomnika Wdzięczności Armii Radzieckiej, ok. 1963 r.
Data wg przedstawienia i działalności wyd. Miejsce wydania wg wyd.
Tyt. na awersie w jęz. polskim, angielskim, francuskim i rosyjskim.