Ex Libris Jean Pontet Aide Á Passer La Vie / Ch. Favet. - Favet, Charles (1899-1982) ([wydawca nieznany], 1953)
Pośrodku kielich z oplecionym o niego wężem; po bokach z jednej strony słońce, z drugiej trumna; na pierwszym planie transparent z sentencją: Aide Á Passer La Vie; u dołu napis: Ex Libris Jean Pontet. Nazwisko artysty i nr dzieła w obrębie kompozycji: Ch. Favet Op. 267. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.