[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Zweites Abonnement Nro. 25 : Dienstag, den 26. Oktober 1830 : Zum Erstenmale: Der Diplomat, oder: Wenn ich es selbst nur wüßte! : Lustspiel in 2 Aufzügen, nach Scribe und Delavigne von Th. Hell. Vorher wird gegeben: Die Mäntel, oder: Der Schneider in Lissabon : Ein Lustspiel in 2 Akten, frei nach Scribe, von Carl Blum. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1830)
Afisz przedstawień "Der Diplomat, oder: Wenn ich es selbst nur wüßte! Lustspiel in 2 Aufzügen" Eugène Scribe i Germaina Delavigne w tłumaczeniu Carla Winklera oraz "Die Mäntel, oder: Der Schneider in Lissabon. Ein Lustspiel in 2 Akten" Carla Bluma, według Eugène Scribe.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Winkler, Carl -- (1775-1856).; Blum, Carl -- (1786-1844). -- plakaty; Scribe, Eugène -- (1791-1861). -- plakaty; Delavigne, Germaine -- (1790-1868).; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne