Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Wnętrze bazyliki. Nawa główna i północna Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. Interior of the basilica. The nave and northern aisle = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. L'intérieur de la basilique. Nef principale et nef du Nord. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, nawę główną i północną, ok. 1935 r.