[Wystawa firmy Lubiana] - Ryczkowski, Marek; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia fragment wystawy firmy Lubiana, ok. 1979 r.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Opis pod zdjęciem: Prezentujemy fragment wystawy popularnego w kraju producenta porcelany Z.P.S. "Lubiana" zorganizowanej w 10 rocznicę istnienia zakładu. Zaplanowana w chwili rozruchu zdolność produkcyjna zakładu w wysokości 4,5 tys. ton została już dawno przekroczona i wynosi obecnie 10 tys. ton. Piękne, kaszubskie wzory malowane na porcelanie ściągają rzeszę zwiedzających i kupujących na kiermaszach.
Keywords: Porcelana -- Polska -- Łubiana -- fotografie; Fotografie -- Polska -- 1970-.; Kaszuby (Polska ; region) -- fotografie