Dom przy ulicy Wały Jagiellońskie - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1980)
Przedstawia willę przy ulicy Wały Jagiellońskie 1, w której pierwotnie mieściła się siedziba dowództwa pruskiego garnizonu, a w latach osiemdziesiątych XX wieku klub studencki "Żak", około 1988 r.
Autor i tytuł ołówkiem na rewersie. Data według przedstawienia i inwentarza.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Lata osiemdziesiąte (dwudziesty wiek) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie