Ex Libris Ing. Otakar Hradečny - Kulikowska, Maria (1895-1989).; Hradečný, Otakar (1905-1983). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1944)
Kwitnące słoneczniki na tle wiejskiego krajobrazu, napis - u góry: Ex Libris, u dołu: Ing. Otakar Hradečny, pod wyobrażeniem autograf artystki.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko autora i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.