Ex Libris Józefa Boguszewskiego / [Stanisław Jakubowski]. - Jakubowski, Stanisław (1885-1964) ([wydawca nieznany], 1944)
Na tle labrów z akantu tarcza herbowa z kotwicą, u góry hełm z pawimi piórami, napisy na wstęgach u góry: Ex Libris, u dołu: Józefa Boguszewskiego.