Ex Libris Józefa Boguszewskiego - Jakubowski, Stanisław (1885-1964).; Boguszewski, Józef (1901-1986). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1944)
Na tle labrów z akantu tarcza herbowa z kotwicą, u góry hełm z pawimi piórami, napisy na wstęgach u góry: Ex Libris, u dołu: Józefa Boguszewskiego.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko autora i data.
Dostępne również w postaci elektronicznej.
Keywords: Ekslibrisy herbowe; Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.