[Dziewczynka grająca na akordeonie] - Zabłocka-Mohl, Maria (1907-1989). ([Gdynia], 1966)
Przedstawia dziewczynkę grającą na akordeonie.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autorki.
Pod kompozycją w prawym dolnym rogu data i podpis autorki: Marya Zabłocka.
Na odwrocie, na papierowej ramie, ołówkiem własnoręcznie przez autorkę wpisane: Imię i nazwisko autorki, adres zamieszkania w Gdyni, nr legitymacji 125, monotypia, 30x40 cm, 600W.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.