Biuletyn Informacyjny Wydziału Prasowego / Międzynarodowe Targi Gdańskie ; redaktor Bolesław Wit Święcicki. - Święcicki, Bolesław Wit (1901-1976) (MTG, 1947)
Pierwsze powojenne Międzynarodowe Targi Gdańskie, odbyły się pod tą nazwą w sierpniu 1947 roku. Wystawy zorganizowano w Sopocie i Gdyni z braku odpowiednich terenów i pomieszczeń w zniszczonym wojną Gdańsku.