Duży słownik informatyczny angielsko - polski Jacek Szaniawski. - Szaniawski, Jacek (ArsKom, 1998)
Słownik informatyczny w wersji komputerowej pozwala na szybkie wyszukiwanie i tłumaczenie haseł i zwrotów angielskich. Zawiera dwie bazy : słownik informatyczny angielsko-polski (ponad 3 tys. haseł) oraz słownik skrótów spotykanych w informatyce (ok. 5,1 tys. haseł). Uwzględnia terminologię dot. informacji, jej przetwarzania, zasad działania komputerów, baz danych, grafiki, małej poligrafii komputerowej, sieci komputerowych i telekomunikacji.