Gdańsk - Kaliszczak, Zbigniew (1903-1985). ([Gdańsk], 1970)
Przedstawia pomnik króla Jana III Sobieskiego na Targu Węglowym w Gdańsku.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1970-2000.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce