Księgozbiór Krystyny i Sylwestra Staniewiczów - Jakubowski, Wojciech (1929-2024).; Staniewicz, Krystyna (1945- ).; Staniewicz, Leon Sylwester (1941- ). ([Gdynia, 1995)
Wśród liści akantu wijący się wąż z rozwartą paszczą. Na tle liści tarcza herbowa z herbem Gozdawa. U góry w czterech wierszach napis: Księgozbiór Krystyny i Sylwestra Staniewiczów. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Miejsce wyd. na podstawie działalności aut., data wg inwentarza.