Ex Libris Wandy Kościuszko / SR. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) (1965)
W owalnym obramowaniu zakończonym bukietami kwiatów, przedstawia głowę konia, obok dziewczynę w mundurze wojskowym trzymającą w ręce szablę, niżej otwarta książka z napisem Oleńka i paleta z pędzlami, u dołu skrzyżowane dwa proporczyki ułańskie i order Virtuti Militari. Napis u góry na łuku: Ex Libris, u dołu na wstędze: Wandy Kościuszko. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem autograf aut. i data.