Langebrücke (Binnenhafen). Marienkirche. ([Leipzig], 1893)
Przedstawia na jednym arkuszu dwa widoki Gdańska: Długie Pobrzeże i Kościół Mariacki od południa.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis.
Na odwrocie zadruk gazetowy w języku niemieckim, wycinek z Illustrirte Zeitung z 1893 r.
Miejsce powstania według miejsca wydania gazety.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce