[Obrzęd] - Bartłomiejczyk, Edmund Ludwik (1885-1950). ([Warszawa], 1920)
Przedstawia procesję, kroczącą ze sztandarami. W głębi, wśród drzew, widać zarys kapliczki.
Tytuł nadany przez katalogującego wg treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Pod polem kompozycji, centralnie, ołówkiem umieszczony podpis autora: E. Bartłomiejczyk.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1900-1945.