Ex Libris Zrzeszenia Łódzkich Odkrywców Metali / R. Znajomski. - Znajomski, Robert (1968-2021) (2016)
Przedstawia Neptuna z gdańskiej fontanny stojącego na okrągłej, metalowej pokrywie kanalizacyjnej, z boku napis: Ex Libris Zrzeszenia Łódzkich Odkrywców Metali. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.